Kijk Mijn Wijk

Vanaf idee tot en met montage

‘Kijk mijn Wijk’ draait in wijken na schooltijd. Als je eraan meedoet krijg je de kans om met een zelfgemaakt filmpje te laten zien waar jij opgroeit, wat er te doen is in jouw wijk en wie er wonen.
Je kunt tijdens het Kijk mijn Wijk project veel doen: interviewen, regelen om ergens langs te gaan, filmen, regisseren, acteren en monteren. Monteren doe je met z’n 2-en op een macbook met een professioneel videomontageprogramma. De leukste fimpjes komen op YouTube

Uitvoering

‘Kijk mijn Wijk’ duurt 6-8 weken en wekelijks ben je er twee uur mee bezig. We werken vanuit een school of buurtcentrum. Je zit in een team met drie anderen. Je werkt samen aan de reportages. Wekelijks komen er films online. Aan het einde van het project zijn dat er 18-24. Je gaat naar huis met een verdiend filmdiploma!

Interesse

Kijk mijn Wijk draait vanaf 2011. Wil je meedoen, als kind, wijk, school of begeleider? Neem dan contact op.